Events och kurser

Vi älskar att inspirera folk på alla sätt vi kan. När vi inte gör det med våra smycken och vårt skapande i verkstan så älskar vi att träffa nya människor i olika miljöer. Vi bjuder gärna in till vår egna miljö och håller kurser i smide och i pärlträdning. Vi har haft möhippor där bruden fått göra sitt egna smycke, vi har haft kompisgäng som bara velat skapa och även totala främlingar som delar glädjen i kreativt skapande.

Vi är också ute och medverkar på event tillsammans med andra aktörer. Det är ett väldigt trevligt sätt att socialisera både visa vårt hantverk och lära oss om andras. Just i dessa dagar är det kanske inte det mest aktuella men det är något som vi uppskattar att göra.

Kontakta oss

Kurser

Smideskurs

I denna endagskurs får du möjlighet att smida ditt eget smycke i silver. Vi går igenom grundläggande metoder inom guldsmidesyrket och du får tillgång till den utrustning och det material som behövs för att kunna smida ett silversmycke.

En timmes lunch är inplanerad under dagen (till självkostnadspris).

Pris
1 dag: 2.400kr per person
2 dagar: 3.800kr per person

Deltagare
2-4 personer

Tid
heldag (10:00-18:00)

Kostnad för det silver du använder till ditt smycke tillkommer.

Intresseanmälan

Pärlträdningskurs

Vill du lära dig hur du trär ett eget pärlhalsband, har du kanske ett gammalt halsband liggande där hemma som inte är lika fint nu som det en gång var eller är du bara lite småförälskad i pärlor av alla de slag och former?

Då är denna kurs något för dig.
Vi kommer att titta på olika slags pärlor, grundläggande gå igenom hur de blir till och ni får sedan möjlighet att trä ett eget pärlhalsband. Vill du ha ett nytt halsband finns här ett stort urval med pärlor till salu, vill du trä om ett gammalt så tar du med dig det och vill du bara prova på tekniken så finns här även pärlor att låna.

Pris: 480kr per person
Ingår: Pärlsilke och den utrustning du behöver
Deltagare: 3-4 personer
Tid: ca 3 timmar, tiden kan anpassas något efter önskemål.

Intresseanmälan