Förlovning och vigseltider

Vad bör ni tänka på när ni ska välja era förlovning och vigselringar?
Detta är ett ämne som egentligen förtjänar en hel uppsats och vi får ofta frågan ”hur ska en vigselring eller förlovningsring se ut?” och ”hur brukar man göra?”.
Det som jag tycker är väldigt roligt och positivt i dagens samhälle är att vi mer och mer kommer bort från normer. Det vill säga att det blir mer och mer OK att göra sina ringar precis så som man vill ha dom och som man tycker är finast snarare än att anpassa dom efter en oskriven regel om hur man ”alltid gjort”.
Med det sagt så är det absolut inget fel att göra det enligt traditionella riklinjer. Det finns ju såklart en anledning till att de blivit traditionella och det är ju i grunden att dom är väldigt fina och tidlösa.
Vi tänkte dela med oss av nåra tips iallafall som vi ofta diskuterar med våra kunder.

 • Praktiskt anpassad efter din levnadsstil.
  Detta är ringen du kommer att ha på dig i princip varje dag i resten av ditt liv. Det är viktigt att den är riktigt skön, att den tar så mycket plats som din vardag tillåter och inte blir till ett störande moment. Har du en väldigt aktiv vardag med mycket fart och fläkt så brukar vi rekomendera att du har en lite lägre ring, ska du ha stenar i så ska dom inte sticka upp för mycket osv. Om dina vardagar till större delen spenderas vid ett skrivbord, ett kontor eller liknande, eller om du tar av dig ringen ofta, så kan du absolut ha en lite mer utstickande ring med en större sten. • Tidlös design.
  Att designen är tidlös betyder olika saker för olika människor. För mig betyder det att den ska kunna matcha din stil såväl nu som om 10 år. Jag tror att det främst är på grund av denna anledning som de klassiska varianterna blivit så uppskattade, för att de just passar med allt. Vita diamanter och guld går ihop med de allra flesta stilar och outfits.
  Om du däremot har en mer specifik stil eller ett väldigt tydligt färgspråk så är det superkul med en ring som ”bryter normen”. Man kan leka med olika färger på såväl guldet som stenarna, det finns som sagt ingenting som säger att det måste vara vita diamanter du har i din ring. Just diamanter finns i ett flertal olika färger, från vita, blåa och gröna till bruna, gula, orangea och tillochmed svarta.
  Det finns ofantligt många sätt att göra era ringar. Självklart kan det bli lite övermäktigt om ni får 150 olika alternativ så någon form av ram underlättar ju alltid beslutsfattande men vår ambition är att vi gemensamt sätter en ram som passar er och sedan arbetar vidare utifrån det.
 • Inte för många element.
  Luddigt uttryckt jag vet. Vad jag menar med det är att du inte vill blanda in för många olika detaljer i ett och samma smycke. Det är jättelätt att bli förtjust i en specifik detalj från 5 olika ringar och tänka att ”åh jag vill ha en kombination av allt det i min drömring”
  På ett sätt är det 100% rätt tänkt, däremot kan man tänka på att alla dess detaljer bör harmonisera med varann.
  Om du vill har en ring med en färgad ädelsten till exempel, och dessutom sett en lite halvgrov struktur på en ring som du tyckte var fin, sen tycker du också att det är fint att blanda rött och vitt guld och sen måste det självklart vara några vanliga vita diamanter i också. Det såg också spännande ut om centerstenen var i en marquiselipning och sen vore det ju superläckert om man kunde sätta små diamanter i doserad färgskala längs med klorna upp till centerstenen.
  Min poäng är att ovanstående hypotetiska ring skulle garanterat bli helt spektakulär och fantastiskt häftig. Men den skulle också bli lite rörig.
  Vi brukar därför säga att höll dig till 2 till 3 olika element så att du fortfarande har kvar en stil på den. Du behöver inte ha allt på samma ring.
  Du har dels 10 fingrar att fylla ut och dessutom kan man byta ringar efter tillfälle.


 • Ha ring nr 2 i åtanke
  När du låter tillverka din förlovningsring så är ju tanken att du så småningom ska komplettera med en vigselring som ska sitta intill.
  Det är jättelätt hänt att bara kära ner sig totalt i förlovningsringen och glömma den detaljen att det kommer en ring till så småningom. Det kan vara bra att tänka på det redan från början.
  Dessutom finns det flera sätt som ringarna kan matcha. Den vanligaste varianten är att själva ringskenorna är raka och att stenar och detaljer sitter på ett sådant sätt så att det inte fyller ut plats åt sidorna. På så sätt kan ringarna fortfarande sitta kloss an till varann och ändå vara väldigt utsmyckade.
  Ett annat sätt är att göra ringarna mer integrerade med varann. Om du till exempel har en solitärring som sticker ut lite på bredden så kan man anpassa det men en ”böj” på toppen av den intill sittande ringen så att den följer stenens form. Det blir ofta en superläcker effekt och ger ett helt annat helhetsintryck på ringarna.
  Om man har lite bredare ringar så kan man också göra en så kallad pusselvariant där dom går in i varandra och ser ut som en helhet när dom sitter tillsammans med är två separata. Samma sak där, det ger ett helt annat intryck.