Återbruk av guld

Något som vi är riktigt vassa på i vår verkstad är vår förmåga att återanvända gammalt guld och skapar nya smycken utav det.
Det kan vara gammalt arvegods som du aldrig använder, trasiga guldkedjor, ”utdaterade” vigselringar eller liknande som du inte vet vad du ska göra med.

Vi rensar det från ädelstenar, kontrollerar guldhalten och smälter sedan ner det så att det blir en sk plans, den formen som vi utgår ifrån till de flesta jobb vi gör.

  1. Rens och smältproccess
  2. Därefter påbörjar vi skapandeproccessen för ditt smycke.

Rens och smältproccess

Skapandeproccessen

Oavsett om vi omarbetar ditt befintliga guld eller om vi gör en nytillverkning så använder vi uteslutande återanvänt guld.

Den allra största delen av tillverkning i Sverige idag är av återanvänt guld. Det är dels mer ekonomiskt fördelaktigt och det gör inget märkbart avtryck på miljön. Vi brukar alltid rekommendera att tänka efter en extra gång innan du säljer ditt guld. Genom att låta det omarbetas bevarar du största värdet i guldet. Inte nog med att du bevarar affektionsvärdet i smyckena genom att smälta ner och använda det i något nytt, du bevarar även materialvärdet i det. Har du gammalt byrålådsskrot som bara ligger och dräller?

Ett räkneexemempel:

Du vill ha en Pearl Puzzle ring i rödguld, 3mm bred i Storlek 54. Den uppskattas väga ungefär 7g
Priset på den är 7950kr (i skrivande stund, priserna regleras efter guldpriset)

Priset är uppdelat i arbetskostnad och materialkostnad.
Har du guldet själv så betalar du då endast för arbetet och pärlan.
I detta fallet ligger priset för arbete och pärla på 2.700kr.
Du skulle alltså kunna beställa en sådan ring för 2.700kr istället för 7.950kr om du samtidigt lämnar in 7,9g guld (7,9-11%=7,03g)

Avslutningsvis måste jag bara säga att i princip alla guldmeder, juvelerare och smyckesbutiker har varierande policys och uträkningar på hur man handlar och bearbetar begagnat guld. Det finns inget som säger att det sättet som vi gör det på är bättre än andras men det har fungerat
väldigt bra för oss och det har blivit väldigt uppskattat av våra kunder. Det alla däremot är 100% överens om är att oavsett vad du ska göra med ditt gamla guld, det gör absolut ingen nytta av att bara ligga i byrålådan.

Har du någon idé du vill förverkliga? Fyll i formuläret nedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *