Ringstorlek

Hur vet jag hur stor min ring ska vara?

Till viss del är det en smaksak hur hårt man vill att sin ring ska sitta, somliga vill att den ska sitta jättetajt medan andra vill ha den lite lösare. Vissa riktlinjer bör man dock förhålla sig till. Om den är för liten så kan den fastna på fingret och det kan skapa en lite lätt panik. Det är dessutom alltid lättare att få på sig en ring än att få av sig, därför ska du aldrig tvinga på en ring över knogen, det blir sällan bra. Är den för stor så kommer du inte heller att kunna koppla av helt utan vara orolig att den ramlar av utan att du märker det.

Vad ska du tänka på då?

  • Den ska gå att få över knogen. Det är OK att du får använda liiite Kraft för att få över den, vissa knogar är ju faktiskt lite ojämna.
  • Även om vi inte viftar med händerna överdrivet ofta så ska du ändå kunna göra det utan att det känns som att den ska ramla av.
  • Ju bredare ring du har desto större bör storleken vara, det beror på att en bredare ring ”tar mer plats” på ditt finger.
  • Formen/profilen på ringens insida påverkar också storleken på liknande sätt.
    Rund insida = mindre storlek,
    Rak insida = större storlek

Ett exempel:
En Pearl Puzzle 3mm bred ring i storlek 60,5 sitter på bra mitt ringfinger.
Om jag skulle ha en Flow ring av den bredare varianten på samma finger hade jag velat ha storlek 62.

I de allra flesta fall så går det att göra små storlekskorrigeringar i efterhand men det är såklart bäst om storleken blir perfekt från början.
Vi rekommenderar därför att du beställer hem ett justerbart ringmått och mäter storleken på ditt finger.
Ett sådant ringmått beställer du här.

Hur du går tillväga ser du nedan:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *