Vad är viktigt att tänka på?

Det som jag tycker är väldigt roligt och positivt i dagens samhälle är att vi mer och mer kommer bort från normer. Det vill säga att det blir allt mer vanligt att göra sina förlovnings-och vigselringar precis så som man vill ha dom, istället för att anpassa dom efter en oskriven regel om hur man ”alltid gjort”. Med det sagt så är det absolut inget fel att göra det enligt traditionella riktlinjer. Det finns ju såklart en anledning till att de blivit traditionella och det är ju i grunden att dom är väldigt fina och tidlösa.

Här delar vi med oss av 4 tips som är bra att tänka på när du ska skapa din förlovningsring:

Komet Ring Nº 3 Visa produkt

1. Praktiskt anpassad efter din levnadsstil.

Detta är ringen du kommer att ha på dig i princip varje dag i resten av ditt liv. Det är viktigt att den sitter skönt på fingret, att den tar så mycket plats som din vardag tillåter och inte blir till ett störande moment.

Om du har du en väldigt aktiv vardag med mycket fart och fläkt så brukar vi rekommendera att du har en lite lägre ring, det vill säga att stenarna inte sticker upp för mycket. Om dina vardagar till större delen spenderas vid ett skrivbord, eller om du tar av dig ringen ofta, så kan du absolut ha en lite mer utstickande ring med en större sten.

2. Tidlös design.

Att designen är tidlös betyder olika saker för olika människor. För mig betyder det att den ska kunna matcha din stil lika bra nu som om 10 år. Jag tror att det främst är på grund av denna anledning som de klassiska varianterna blivit så uppskattade, för att de just passar med allt. Vita diamanter och guld går ihop med de allra flesta stilar och outfits.

Om du däremot har en mer specifik stil eller ett väldigt tydligt färgspråk så är det superkul med en förlovningsring som ”bryter normen”. Du kan leka med olika färger på såväl guldet som stenarna. Det finns som sagt ingenting som säger att det måste vara vita diamanter du har i din ring. Just diamanter finns i ett flertal olika färger, från vita, blåa och gröna till bruna, gula, orangea och tillochmed svarta.

3. Inte för många element

Vad jag menar med det är att du inte vill blanda in för många olika detaljer i ett och samma smycke. Det är jättelätt att bli förtjust i olika detaljer från flera olika ringar och tänka att ”åh, jag vill ha en kombination av allt det i min drömring”. På ett sätt är det helt rätt tänkt, däremot bör du tänka på att alla dessa detaljer ska harmonisera med varann.

Låt säga att du vill har en ring med en färgad ädelsten till exempel, en lite halvgrov struktur på en ringens yta, sen tycker du också att det är fint att blanda rött och vitt guld, och du vill ha några vanliga vita diamanter i också. Dessutom tycker du att det skulle vara spännande ut om centerstenen var i en marquise slipning, och sen vore det ju superläckert om det kunde vara små diamanter i doserad färgskala längs med klorna upp till centerstenen.

Min poäng är att denna ring skulle garanterat bli helt spektakulär och fantastiskt häftig. Men, den skulle också bli lite rörig. Vi brukar därför rekommendera att hålla dig mellan 2-3 olika element, på så sätt har du fortfarande kvar en stil på den. Du behöver inte ha allt på samma ring, du har ju trots allt 9 fingrar till att fylla ut.

4. Ha ring nummer två i åtanke

När du låter tillverka din förlovningsring så är ju tanken att du så småningom ska komplettera med en vigselring som ska sitta intill. Det är jättelätt hänt att kära ner sig totalt i förlovningsringen och glömma detaljen att det kommer en ring till. Det kan vara bra att tänka på redan från början.

Det finns det flera sätt som ringarna kan matcha. Den vanligaste varianten är att själva ringskenorna är raka och att stenar och detaljer sitter på ett sådant sätt så att det inte fyller ut plats åt sidorna. På så sätt kan ringarna sitta kloss an till varandra och vara väldigt utsmyckade. Ett annat sätt är att göra ringarna mer integrerade med varandra. Till exempel, om du har en solitärring som sticker ut lite på bredden så kan du anpassa det men en ”böj” på toppen av vigselringen så att den följer stenens form. Det blir ofta en superläcker effekt och ger ett vackert helhetsintryck. Om du har lite bredare ringar så kan du också göra en så kallad pusselvariant där ringarna går in i varandra och ser ut som en helhet när de sitter tillsammans. Samma sak där, det ger ett fantastiskt fint helhetsintryck.

Det finns ofantligt många sätt att göra era ringar. Det kan lätt kännas övermäktigt med 150 olika designalternativ, då underlättar det att ha någon form av ram. Vår ambition är att vi gemensamt sätter en ram som passar er och sedan arbetar vidare utifrån det.

Boka möte

Låt dig inspireras av våra olika ringar